استرالیا کشوری  پهناور و مهاجر پذیر است و از هر پنج نفر استرالیایی، دو نفر یا در خارج از استرالیا متولد شده اند و یا یکی از والدینشان غیر استرالیایی و خارجی است.

 استرالیا پس از جنگ جهانی دوم، قریب به هفتاد سال است بطور سیستماتیک هر ساله از کشورهای دیگر مهاجر می پذیرد. در حال حاضر استرالیا، نزدیک به دویست هزار نفر مهاجر را در برنامه ای مختلف مهاجرتی جذب می کند.

در سالهای اخیر روند مهاجرت ایرانیان به استرالیا رشد فزاینده ای داشته و ایرانیان جزو ده ملیت  برتری بوده که بیشترین میزان عزیمت مهاجران در برنامه مهاجرتی براساس تخصص و مهارت را به خود تخصیص داده اند.

قوانین مهاجرت به استرالیا دائماً در حال تغییر است و از این رو یکی از مهمترین مسائلی که ایرانیان باید در نظر بگیرند این است که با انتخاب وکیل مهاجرتی کاردان و خبره که دارای مجوز رسمی باشد شانس گرفتن ویزای اقامت دائم را بیشتر نمایند.

بطور کلی ویزاهای مختلفی برای ورود به استرالیا وجود دارد که تعداد آن بیش از 130 ویزا می باشد.

 دسته بندی کلی  ویزاهای استرالیا  شامل ویزاهای تخصصی و مهارتی، ویزاهای تجاری،  ویزاهای مربوط به کار و استخدام توسط کارفرمایان استرالیایی  و ویزاهای مربوط به خانواده می باشد.

به طور کلی کسانی که می خواهند از طریق مهارت و تخصص به استرالیا مهاجرت کنند باید شرایط ذیل را داشته باشند:

  • باید تحصیلات دانشگاهی و آکادمیک داشته باشند؛
  • باید شغل فرد در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا باشد؛
  • باید از سطح دانش زبان انگلیسی بالایی برخوردار باشند و در امتحان آیلتس و یاOET  بتوانند حد نصاب تعیین شده توسط اداره مهاجرت استرالیا را کسب کنند؛
  • باید کمتر از 50 سال سن داشته باشند؛
  • باید بتوانند که حداقل 60 امتیاز در نظام امتیازبندی مهاجرت استرالیا کسب نمایند.

به طور کلی کسانی که می خواهند از طریق ویزاهای تجاری اقامت دائم بگیرند، باید حداقل شرایط ذیل را داشته باشند:

  • حداقل 800 هزار دلار استرالیا سرمایه قابل انتقال  به استرالیا داشته باشند؛
  • دارای شرکتی ثبت شده در ایران باشند؛
  • شرکت دارای گردش مالی سالانه ای باشد که میزان و حدود تعیین شده توسط دولت استرالیا را داشته باشد؛
  • دارای طرح تجاری مشخصی برای راه اندازی تجارت خود در استرالیا باشند؛
  • باید بتوانند حداقل 65 امتیاز در نظام امتیاز بندی مهاجرت تجاری استرالیا کسب نمایند.

کسانی که می خواهند از طریق ویزاهای مربوط به کار و استخدام توسط کارفرمایان و شرکت های استرالیایی  به استرالیا مهاجرت کنند ، باید شرایط ذیل را داشته باشند:

  • یک کارفرمای استرالیایی تمایل داشته که فرد را استخدام کند؛
  • دارای مهارت و تخصص مورد نیاز کارفرما  باشند که به تایید اداره مهاجرت استرالیا رسیده باشد؛
  • متقاضی کمتر از 50 سال سن داشته باشد؛
  • باید از سطح دانش زبان انگلیسی بالایی برخوردار باشد و در امتحان آیلتس و یاOET  بتوانند حد نصاب تعیین شده توسط اداره مهاجرت استرالیا را کسب کنند؛
  • بتوانند نتایج آزمایشات  پزشکی مورد نظر دولت استرالیا را کسب نمایند.

کسانی که می خواهند از طریق ویزاهای خانوادگی  به استرالیا مهاجرت نمایند باید یکی از اعضای خانواده شان شهروند استرالیا باشد و یا دارای اقامت دائم استرالیا باشد . در این دسته بندی ویزاهای مختلفی همچون ویزای نامزدی ، ویزای ازدواج ، ویزای فرزندان و یا والدین وجود دارد و در اکثر موارد متقاضی ویزا نیاز دارد تا  اسپانسر شود.